Best For Wind Rüzgar Enerjisi Ideathonu Tamamlandı Yönetim Yönetim 18 Mart 2024

Best For Wind Rüzgar Enerjisi Ideathonu Tamamlandı

Teknopark İzmir, IZKA, İYTE ve ENSİA iş birliğinde düzenlenen Best For Wind Rüzgar Enerjisi Ideathonu 16-17 Mart 2024 tarihlerinde İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Rüzgar Enerjisi Ideathonu, rüzgar enerjisi alanında en son trendler konusunda bilgi ve tecrübelerini paylaşmak veya yeni bilgiler edinmek isteyen 10’dan fazla üniversiteden yaklaşık 50 yarışmacı ve 11 takımı ağırladı.

Rüzgar enerjisi sektörü odağında yenilikçi teknolojiler, ürün ve tasarım fikirlerinin ortaya çıkarılmasının hedeflendiği Ideathonda yer alan ekipler, iki gün süresince “Senin Dünyan Senin Enerjin” mottosuyla kıyasıyla yarıştı.

Teknopark İzmir İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılışı; Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu, İZKA Yenilik ve Girişimcilik Politikaları Başkanı Dr. Sencer Özer ile ENSİA Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kalaycı tarafından gerçekleştirildi.

For Wind Rüzgar Enerjisi Ideathonu” ilk gün programı tematik konuşmacıların sunumlarıyla gerçekleşti. Bu bölümde Denizüstü Rüzgâr Enerjisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Durak ile Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği Genel Sekreteri Dr. İskender Kökey, katılımcılarla sektörel deneyimlerini paylaştı. Ardından ise RÜZMER Sunumu ile Doç. Dr. Ferhat Bingöl ekiplerle buluştu.

Kazanan Ekipler Ödüllerini Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu, İZKA Yenilik ve Girişimcilik Politikaları Başkanı Dr. Sencer Özer ile ENSİA Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kalaycı’nın elinden aldı.

Kazanan Ekipler:

  • Birincilik Ödülü: WindiTurk
  • İkincilik Ödülü: EkoWinds
  • Üçüncülük Ödülü: Again

Etkinliğimizin başarıyla tamamlanmasına katkı veren tüm ekiplere ve üyelerine, Değerli Mentorlarımız ve Juri Üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yorum yazın
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *